Čisté mlékárenské kultury a syřidla od Chr. Hansen

eKultury.cz

Za Nádražím 680
Polná
588 13
567 573 275
milos.kvasnicka@mpolna.cz

Předkládáme v

Hlavní nabídka mlékárenských kultur

Výběr z naší nabídky lyofilizovaných ( sušených) kultur.Kultury mezofilní CHN, Flora Danica, homofermentativní R-704 a kultura pro kysanou smetanu XPL

Dávkování:

základní kultury pro sýry: 50U na 500-700 litrů ( mimo R a XPL)

Tvarohy: 50U na 500-800 litrů ( mimo XPL)

kysaná smetana: 50U na 250-300L

 

Mezofilní kultury                           

50 U                         

 

500U

FD-DVS CHN-11

184,- Kč

 

1 459,- Kč

FD-DVS CHN-19

184,- Kč

 

1 459,- Kč

FD-DVS CHN-22

184,- Kč

 

1 459,- Kč

FD-DVS FL. DANICA

184,- Kč

 

1 459,- Kč

FD-DVS R-704

184,- Kč

 

X

FD-DVS XPL-30

184,-Kč

 

X

 

 Jogurtové YF a YC

 Všechny níže uvedené  jogurtové kultury obsahují  směs bakterií Lactobacillus delbrueckei subsp. bulgaricus a Streptococcus salivarius subsp. thermophilus – tedy kultury nutné pro výrobu opravdového jogurtu dle požadavku  ČR zák. č.77/2003 Sb. odvozující se od Nař. EU.

 

Jogurtové kultury se dávkují v dávce 50U na 250-300 litrů

 

Jogurtové kultury

FD-DVS YF-L812\50U/500U

184,- Kč

 

1 459,- Kč

FD-DVS YF-L903\50U

184,- Kč

 

X

FD-DVS YC-X11\50U

184,- Kč

 

X

FD-DVS Yo Flex Harmony 01

184,- Kč

 

X

 

Ceny jsou uvedeny bez DPH.

 

 

Sýrařské kultury směsné :

 

 

 

 

FD-DVS RSF-736 –homofermentativní směs s termofilní kulturou – pro kontinentální sýry –Eidam, Gouda, Tilsiter

184,- Kč

 

X  nedodává se

FD-DVS MLC-300, Peccorino a podobné ovčí sýry, polotvrdé sýry nízko i vysokodohřívané s lámavou konzistencí a pikantní chutí.

X

 

200U za 590,- Kč

FD-DVS DCC 290/350U, kultura pro klasickou holandskou Goudu

x

 

350U za 930,- Kč

White Daily/50U-originální kultura pro výrobu bílých Balkánských sýrů

184,- Kč 50U na 500L mléka

 

 

PROP Acid PS-4/5U  na 5000 až 20 000 L mléka, kultura tvořící ementálská oka a chuť.

1 200,- Kč/sáček

 

 

Dávkování 1U na 10L mléka,

 

  Termofilní kultura

pro výrobu vysokodohřívaných sýrů, pařených sýrů Pasta Filata nebo Mozzarella,  či jako doplňková pro holandské zboží se používá termofilní kultura. Pro malé výrobce Chr. Hansen nabízí kulturu STI-12, balenou po 50U, pokud je potřeba dodat příchuť alpských sýrů, nabízí se kultura PS4-5U. Sýry zrající v chladu se neotevřou, ale získají onu nasládlou příchuť.

 

Termofilní kultura

FD-DVS STI-12\50U

184,- Kč / sáček

 

Pomocná kultura pro zrání sýrů , Lactobacillus helveticus

FD-DVS LHB02/50U

184,- Kč

 

Cena je uvedena bez DPH.

 

Kultura Probiotická

Pro kysané mléčné výrobky buď jako kultura hlavní či doplňková, která obsahuje Lactobacillus  acidophilus, Bifidobacterium bifidum a Str. thermophilus firma Chr. Hansen vyvinula směsnou kulturu pod názvem  AB. Každý sáček s 50U pro cca. 250 litrů mléka.  Možno po dohodě objednat i čistou kulturu BB-12 ( Bifidobacterium bifidum), ale není běžně skladem a nutno objednat celé velkobalení.

Probiotické kultury

FD-DVS ABT-1\50U

297,- Kč / sáček

 

Kefírové kultury,

Jedná se o směsnou kultury, obsahují mimo jiné i kvasinkovou kulturu Debaryomyces hansenii, takže výrobek lze nazvat Kefírem, pokud je splněná i druhá podmínka, že i na konci záruky je přítomno minimálně 100 cfu/1 ml výrobku. Při běžných kultivačních podmínkách pro kefírovou kulturu snadno dosažitelné. Pro hustou konzistenci je lépe srážet při nižších teplotách delší dobu. (25-26°C/14-16 hodin)

DVS eXact KEFIR-1\100U

313,- Kč / sáček

DVS eXact KEFIR-2\100U

313,- Kč / sáček

Ceny jsou uvedeny bez DPH 21%.

 

Ochranné kultury

Pro snížení možnosti výskytu plísní a kvasinek na povrchu výrobků kysaných či tvarohů a tvarohových směsí, vyvinula firma Chr. Hansen kulturu, která obsahuje kmeny Lactobacillus rhamnosus, tato mléčná G+ tyčinka tvoří antagonistické prostředí kvasinkám a plísním.

Tyto kultury se přidávají v kombinaci s normální startovací kulturou ve výrobě fermentovaných mléčných výrobků. Kultury byly vyvinuty pro aplikaci v např. čerstvý sýr, jogurt a zakysanou smetanou.  Pro jogurty, kysané smetany FrehQ-2, pro čerstvé sýry a tvarohy FreshQ-4, speciálně pro tvarohy připravila firma Chr. Hansen kulturu FreshQ®Tvorog2/125U. S jedním balením doplníte hlavní kysací kulturu na 2500 L mléka.

 

Ochranné kultury

FD-DVS FreshQ-2/100U

595,- Kč / sáček

FD-DVS FreshQ-4/100U

595,- Kč / sáček

FD-DVS Fresh Tvorog 2/125U

430,- Kč/sáček