Předkládáme v

Co nabízíme

Výběr z naší nabídky lyofilizovaných ( sušených) kultur.

  • Základní kysací kultury - jsou řazeny od největšího producenta aroma a plynu (FLORA DANICA)  po nejrychlejší prokysávací kulturu mezofilní ( CHN-11), vše za cenu 175,- Kč/50U; 1 395,- Kč/500U ( ceny bez DPH 21%)
  • Dávkují se v množství 1U na 10-15 litrů mléka. 50U zakysá 500-750 litrů mléka.

mezofilní: FD-DVS FLORA DANICA/50U nebo 500U,

                 FD-DVS CHN-22/50U nebo 500U,

                 FD-DVS CHN-19/50U nebo 500U,

                 FD-DVS CHN-11/50U nebo 500U

  • jogurtové kultury - termofilní jogurtové kultury patřící do skupiny YoFlex, ve skupině jsou kultury vhodné pro klasické jogurty srážené ve skle ( ve spotřebitelském balení), jogurty srážené v tanku ( a následně plněné) a  jogurtové nápoje.
  • Dávkují se v množství 1U na 5-6 litrů mléka. 50U zakysá 250 - 300 litrů mléka. Cena:  175,- Kč/50U. 1395,- Kč/500U.
  • YF-L812/50U nebo 500U
  • YC-X11/50U
  • YF-L903/50U
  • YoFlex Harmony-01/50U

pro bližší informace a nalezení kultury pro Vaše potřeby kontaktujte nás nebo přímo zastoupení Chr. Hansen v ČR.

řada YF-L, YC, Yo Flex Harmony,

         XPL-30/50U pro kysanou smetanu

        R-704/50U jemná kultura pro čerstvé sýry, kysaná mléka a smetany.

  • kefírové kultury - pod označením eXact, jedná se o heterofermentativní kultury, směsi různých druhů i kmenů. Obsahují i kvasinky, takže pozor na tvorbu plynu CO2.
  • Dávkují se v množství 1U na 2,5-3 litry mléka, 100U sáček zakysá 250 - 300 litrů mléka.
  • KEFIR-1/100U  balení za 293,- Kč
  • KEFIR-2/100U balená za 293,- Kč

Kultura Probiotická

Pro kysané mléčné výrobky buď jako kultura hlavní či doplňková, která obsahuje Lactobacillus  acidophilus, Bifidobacterium bifidum a Str. thermophilus firma Chr. Hansen vyvinula směsnou kulturu pod názvem  AB. Každý sáček s 50U pro cca. 250 litrů mléka.  Možno po dohodě objednat i čistou kulturu BB-12 ( Bifidobacterium bifidum), ale není běžně skladem a nutno objednat celé velkobalení.

 

Probiotické kultury

FD-DVS ABT-1\50U

283,- Kč / sáček

Ochranné kultury

Pro snížení možnosti výskytu plísní a kvasinek na povrchu výrobků kysaných či tvarohů a tvarohových směsí, vyvinula firma Chr. Hansen kulturu, která obsahuje kmeny Lactobacillus rhamnosus, tato mléčná G+ tyčinka tvoří antagonistické prostředí kvasinkám a plísním.

Tyto kultury se přidávají v kombinaci s normální startovací kulturou ve výrobě fermentovaných mléčných výrobků. Kultury byly vyvinuty pro aplikaci v např. čerstvý sýr, jogurt a zakysanou smetanou.  Pro jogurty, kysané smetany FrehQ-2, pro čerstvé sýry a tvarohy FreshQ-4

 

Ochranné kultury

FD-DVS FreshQ-2/100U

545,- Kč / sáček

FD-DVS FreshQ-4/100U

545,- Kč / sáček


 

Další kultury - mysí se plísňové, sýrařské apod. otevřte prosím v okně SWING kultury